Останкіно - цікавий і досить старий сорт яблунь отриманий в Японії. Був виведений за різними джерелами ще 30-40-х роках ХХ століття, імовірно від схрещування сорту Голден Делішес з сортом Індо. Останкіно - це колоновидна яблуня.
Знімна зрілість у її плодів настає в другій половині жовтня, а плоди можуть зберігатися в сховищі до березня, а в умовах холодильника - вісім місяців. Дерево має середню силу зростання, в плодоношення вступає з 4-5 року. Сорт досить високоврожайний, і врожайність свою нарощує згодом.
З 10-15-річних дерев можна зібрати від 40 до 70 кг яблук, часом цей показник може підніматися і до 150 кг. Колір самих яблук у Останкіно жовтувато-червоний, з безліччю білих, і зрідка темних точок. М'якоть у них світло жовта, соковита, щільна, середньозерниста за структурою, має гармонійний кисло-солодкий смак. Плоди даного сорту великого розміру, вагою 160-220 грам. В аматорських господарствах яблуні сорту Останкіно вирощують по всій території України, не дивлячись на те, що морозостійкість заявлена невисока.
Стійкість цього сорту яблунь до борошнистої роси вище середнього, так само середня стійкість до парші. Транспортабельність сорту висока. Кращими запилювачами для Мутсу виступають Айдаред, Глостер, Джонатан. Сорт підходить для вживання свіжим в зимово-весняний сезон, а так само з яблук цього сорту виходять відмінні соки.