Годжі сорт Гірський
Сорт годжі Гірський найбільш наближений до того сорту, який росте в Китаї в відомій провінції Нінся, а так само в Гімалаях і в Тибеті. Кущі Гірського сорту можуть виростати до 3 метрів у висоту, а їх лози досягати довжини в 5 метрів. Дозрівати ягоди у Гірського сорту починають в липні і плодоношення тривають до жовтня. За цей час їх може бути більше 10. За весь період з куща Гірського сорту можна зібрати близько 7 кг ягід годжі. Смак у них кислувато-солодкий, без терпкості і гіркоти.
Ягоди довжиною досягають близько 15 мм. У їжі слід вживати сушеними, так само з них роблять дуже корисні відвари і настої, які нормалізують обмін речовин в організмі. Ягоди у свіжому вигляді вживати не можна, при сушінні же з ягід йдуть всі токсичні речовини, і вони стають безпечними для вживання в їжу. Гірський сорт годжі вважається найбільш морозостійким, але на територіях з безсніжними зимами, все краще вкривати його на зиму хоча б 2-3 роки після посадки.