Грона на них формуються великі, вага їх варіюється від 700 до 1200 грам, їм характерна правильна конічна форма, середньо щільна структура. Ягоди у Анюти великі, вагою по 15-20 грам, мають темно-рожевого забарвлення. Смак ягід Анюти не нудотний, простий і приємний, з особливим ніжним мускатним ароматом. Основною характерною рисою сорту, на яку не зайвим буде звернути увагу, є схильність до перевантаження урожаєм. У зв'язку з цим Анюті необхідне нормування врожаю, і пагонам, і числом грон на лозі.
При довгому знаходженні на кущах, якість ягід цього сорту погіршується, і їх м'якоть стає водянистою. Столовий виноград Анюта відмінно переносить транспортування на далекі відстані навіть при спеці, має чудовий товарний вигляд, за що і цінується на свіжому ринку. При своєчасних обробках протигрибковими препаратами, сорт не вражається захворюваннями і є досить-таки невибагливим. Морозостійкість середня, до -22 ° С, тому краще його на зиму вкривати.