Коли ягоди тривалий час можуть зберігатися на лозі, їх забарвлення може змінюватися до темно-червоного і чорного. Смак Дунава простий, але при цьому приємний, гармонійний, а м'якоть ягід хрустка і соковита. Серед позитивних моментів цього винограду слід зазначити можливість тривалого перебування грон на кущах без втрати будь-яких якостей товарності і смаку, а так само одномірність ягід без горошення. Ще одним «плюсом» дунава є те, що ягоди при надлишку вологи не тріскаються, а так само не під'їдаються осами. Ось тільки зі стійкістю до хвороб у Дунава є проблеми.
Обробку протигрибковими препаратами слід проводити обов'язково. Морозостійкість Дунава так само не на висоті - тільки лише до -18 ° С. Беручи до уваги всі недоліки сорту і його позитивні якості, Дунав дуже популярний на ринку свіжої продукції. Обрізка лоз даного сорту виробляється на 8-10 очок.