Карбамід — необхідна складова систем живлення, що використовуються для підживлення зернових, овочевих, садово-ягідних культур. Концентроване азотне добриво містить 45 % азоту в амідній формі. Можна використовувати як основне добриво, так і в якості одного з компонентів при комплексному підживленні.
Використовують в усіх кліматичних зонах. Не містить нітратів, водорозчинне, повільнодіюче. Найкращі результати отримують при підживленні рослин з довгим вегетативним періодом. Амідна форма азоту поступово, при температурі вище + 20 видозмінюється в аміачну, і далі в нітратні. Всі процеси проходять надзвичайно повільно. Завдяки цьому, азот рівномірно засвоюватиметься протягом всього вегетативного періоду. Азот в амідній формі гарно утримається в ґрунті, майже не вимивається опадами.
Використання добрива Карбамід
Карбамід застосовують для прикореневого і позакореневогопідживлення. Під зернові культури вносить одночасно з передпосівною культивацією.При позакореневому підживленні за надзвичайно короткий період засвоюється 90 – 95% добрива. Допускається використання в комплексі з пестицидами та іншими добривами, щоб знизити стрес для рослин. Вносять розчин карбаміду при температурі від + 10 до +20 C ввечері або в хмарну погоду.
Норма внесення: 200-250 літрів розчину на гектар.
Концентрація розчину при підживленні 5–15%, для зернових 15 кг на гектар. Надзвичайно важливо дотримуватися норм концентрації. Їх перевищення негативно впливає на рослини, може викликати опіки.