Ранній сорт груш, який був виведений в Болгарії. Після посадки перший урожай можна збирати на третій рік.
Плоди середнього розміру, довгастої форми і мають вагу до 100 грам. Шкірка тонка, щільна, жовто-зеленого забарвлення з розмитим червоним рум'янцем на поверхні. М'якоть має приємний солодкий смак з легко відчутною кислинкою, вона відрізняється сильним ароматом великою кількістю соку.
Дозрівання плодів дружне і настає в кінці липня, груші дозрівають в приміщенні протягом п'яти днів. Після знімання плоди в холодильнику зберігаються не більше тижня.
Саджанці щеплені на підщепі ВА-29, характеризуються компактними розмірами груші. Сорти на даній підщепі добре приживаються, стійкі до хвороб і заморозків.